Page content

article content

Welke job in 2025? – trends in Sector Bio

Je bent nog niet aan pensioen toe, of je kinderen zijn in de leer. Allemaal redenen om vooruit te kijken naar de ontwikkeling van de arbeidsmarkt zodat je nog relevant kan blijven en je inkomen zeker kan stellen voor de komende jaren. Vooruitkijken is mijn werk als trendwatcher, het voelen, het zien en doordenken, verbanden leggen en in verbinding blijven met experts op hun terrein.

Vandaag de Bio wereld

Bio is mode, of beter gezegd: we zoeken als mens de weg terug naar leven volgens de wetten van de natuur, meer in evenwicht, meer in symbiose met onze leefomgeving. Het gaat van wonen, tot aan eten, van werk tot aan onze spiritueel groeipad.

De trend is zich volop aan het ontwikkelen. Om het juist in te vullen zullen we behoeften hebben aan:
Ecologische architecten: die meer weten over de eigenschappen van bouwmaterialen, hun oorsprong en hun impact op de gezondheid van mensen.

Biologische landbouw adviseur: die kennis hebben van o.a. technieken van permacultuur, weten hoe planten onderling op elkaar reageren en productiviteit verhogen door de natuurwetten, in plaats van het gebruik van chemicaliën

Ecologische empirische onderzoekers: die de wereld ingaan op zoek naar de beste biologische toepassing op problemen die de westerse wereld met vervuilende technologie heeft opgelost

Eco toerisme adviseurs: die een reis weten samen te stellen aan de hand van de fysiologische en psychologische behoeften van de reizigers. Reizen is het voeden van lichaam en geest, iets wat nu al zich duidelijk profileert met de toename van het retraite aanbod.

Circulaire innovatie managers en ondernemers: die het principe van Cradle to cradle weten toe te passen op alle producten die we dagelijks gebruiken, zodat grondstoffen niet verloren gaan maar volledig hergebruikt kunnen worden.

Bio medici’s (in een andere blog later, meer over de medische wereld): die kennis van de natuur integreren in hun praktijk om een meer holistische oplossing te kunnen bieden aan hun patiënten.

Bio energie experts: die van de natuur een evenwichtiger energiebron weten te vinden door o.a. biomimicry toe te passen en vast te stellen op welke wijze planten en dieren hun behoeften aan warmte en levensenergie (buiten voeding) weten te bemachtigen.

Heb je zelf ideeën over jobs van de toekomst, schrijf gerust in de reactie om te delen met de community: je kennis is belangrijk om de wereld een stukje beter te maken. Knuffel van de aarde die als wens heeft een paradijselijke tuin weer te zijn voor alles wat leeft in haar armen.

Comment Section

1 reactie op “Welke job in 2025? – trends in Sector Bio


Door Pinokkio op 19 februari 2018

Hadden we maar allemaal een baan

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen:

  • Geen categorieën