Page content

article content

Welke job in 2025 – trends in Medisch

Er kan niets meer aan je lichaam worden gedaan, zonder gebruik van technologie en elektriciteit!
Best een raar idee eigenlijk, dat we zo afhankelijk zijn van energie om gezond te blijven, of te kunnen genezen. Maar eigenlijk is het niet helemaal waar: want aan de andere kant van de gezondheidssector is een groeiende aantal healers, sjamanen, alternatieve genezers die enorm profiteren van de kenteling van onze gedachtegoed. We willen gezond zijn, maar vertrouwen steeds meer op de natuur en nemen steeds afstand van alles wat niet bio is. Kijk alleen al naar onze gezonder leefstijl, met Yoga booming voorbeeld: maar liefst 413% groei van het aantal Yoga beoefenaars in Japan over 5 jaar!

Het medisch sector lijkt zich dus te splitsen in twee: een deel extreem technologisch en een ander deel wat zich vooral richt op de wetten van de natuur.
Met die gedachte zijn de volgende jobs te verwachten naar 2025:

Medisch specialist in pijnbegeleiding: we zijn compleet verslaafd geraakt aan het vermijden van pijn, zowel fysiek, psychologisch als emotioneel. Een nieuwe beroep waar alle drie facetten aan bod komen, met de facto een wat meer holistische benadering.

Euthanasie Specialist: bevallen zonder ruggenprik is in Amerika bijna ondenkbaar. In Europa komt de discussie over begeleiding bij overlijden steeds losser: we willen niet meer lijden, en wordt het steeds maatschappelijk acceptabeler om dood te willen gaan en de euthanasiestap te kunnen zetten. We willen controle hebben over alle stappen van ons leven, en daar hoort de dood ook bij, maar dan wel met een medicus die alles over weet, zelfs misschien ook een stukje spirituele begeleiding kan doen.

Mind Prestatie Coach: anders dan de traditionele coach die zich vooral vanuit de psychologie bezig houdt met onze prestaties, de mind prestatie coach gebruik metingen van onze hersenenactiviteiten om beter vast te stellen wat ons toch tegen houdt om onze grenzen te overstijgen. Of f-MRI scans daarvoor toegepast gaan worden is niet ondenkbaar, ondanks de nog hoge kosten van zo’n onderzoek. De totaal body scan lijkt een beetje passé als we ons hierop gaan richten.

Nano robot Chirurg: de Nano technologie is nog relatief jong, maar heeft wel belovende perspectieven om niet enkel één Nano deeltje te sturen in het lichaam, maar een hele zwerm tegelijkertijd om alles te repareren van binnenin. Tussen kennis van robotica, nanotech en menselijke biologie, een complexe job waarvan het uurtarief explosief zal zijn: let op dat je hart het aankan!

Energetische Expert: een antwoord op de vraag hoe ons continu fit, sterk en alert te voelen, zonder de pieken en dalen die energydranken veroorzaken. Een individuele afstemming over wat we als unieke persoon ECHT nodig hebben om de balans te vinden waar alles stroomt, door een expert met kennis op veel vlakken: van voeding tot aan psychologische profielen.

Exoskeleton Trainer: prothese is een vies woord, maar BES: Body Enhancement Systemen klinkt als Mozart in de oren. Vanuit het leger worden technologische toepassingen ontwikkeld om de mens sneller, sterker te laten lopen/rennen, zwaarder te kunnen tillen, beter te kunnen zien, en de stap naar de civiele wereld komt in zich. De google bril was te vroeg, maar de volgende generatie BES is nu al zichtbaar in de gaming industrie, een duidelijk voorteken van zijn intrede in onze gewone leven.

En zo kan ik misschien nog 30 nieuwe beroepen benoemen: er valt nog heel veel te ontdekken en we zijn als mens redelijk verslaafd aan alles wat onszelf en ons lichaam betreft, niet te vergeten dat we ook steeds ouder worden, en willen worden. Maar even nog één beroep aan de zijlijn, voor onze dierbaren:

Dieren Psycholoog: Hij/zij analyseert het geluk van onze huisdieren, op symptomen die toch vaak afkomstig zijn van de afspiegeling van onszelf op de dieren die ons zo dichtbij en dierbaar zijn. Misschien stiekem een manier om indirect zelf gezonder te worden.

Comment Section

0 reacties op “Welke job in 2025 – trends in Medisch

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen:

  • Geen categorieën