Page content

article content

Welke job in 2025 – trend in mode en kunst

Een van de meest stabiele sector tot 2025 is na verwachting die van de kunst. De reden is simpelweg dat digitalisering, robotisering en AI (Kunstmatige Intelligentie) nog niet de weg hebben gevonden van creativiteit zoals de mens dat kan. Wel zien we in de kunst steeds meer de integratie van technologie, waardoor de verbinding wordt gelegd met de hedendaagse maatschappelijke perceptie.
Misschien is de wereld waar de meest geavanceerde toepassingen gebruikt worden, die van de filmindustrie met 3D (en zelfs 4D in Nederland) films met oogverbluffende virtuele beelden en belevenissen. Ook de gaming industrie, voor zover deze valt onder mode en kunst, maakt grote stappen in het gebruik van toenemende computerkracht en belevening technologieën, zoals VR, AR, Running platforms, etc.

De volgende jobs hebben toekomst, met zelfs nu al tekorten, zoals

Drone Fotograaf / Cameraman: het vraagt niet alleen competenties zoals fotograferen en filmen, maar ook de skills van een drone piloot, die een extra dimensie daarmee kan toevoegen. Stilstaand kunnen vliegen, maar ook met hoge snelheid door en langs objecten en natuur heen.

Computer Spel Designer: Met de capaciteit van software (en stijgende computerkracht) is het steeds makkelijker om diverse structuren te kunnen nabootsen. Beeldbewegingen kunnen worden berekend zonder ieder beeld opnieuw samen te stellen. Echter, het is de creativiteit van de mens die bepalend voor de kwaliteit en aantrekkelijkheid van het spel: top of flop!

Vorm designer: zeker met het gebruik van nieuwe technologie zoals 3D printing met verschillende soorten materialen, is ineens het ontdekken van nieuwe vormen met specifieke eigenschappen zeer relevant. Beroep tussen kunst en … techniek.

Interactief Stof Designer: met verstand van elektronica en chemie, de nieuwe stoffen hebben veranderende eigenschappen door licht, warmte etc. Kleding maakt een diepere verbinding met de mens en zijn omgeving, en wordt ineens een drager van informatie, een organic huid, een scherm en geluidspreker…

Dierenkleding Designer: voor onze lieveling: onze honden, katten, huisdieren: een kleding naar hun maat en met de afstemming met onze eigen kleren. De diepgang van onze relatie is meteen zichtbaar!

Creatieve Pop-up Ondernemer: die laat zijn/haar geest spreken en zoekt gelijk het juiste product voor de trend van dat moment. De rest wordt overgelaten aan de robot, die steeds meer kan, zoals het naaien van kleding door eerst met een verharde stof te werken, die daarna weer zijn soepelheid terugkrijgt door een bad in water.

Comment Section

0 reacties op “Welke job in 2025 – trend in mode en kunst

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen:

  • Geen categorieën