Page content

article content

Waarom Donoren niet meer nodig zijn – deel I

Terwijl de donorwet per 1 juli 2020 van kracht wordt en iedereen die zich niet heeft ingeschreven als niet-donor, automatisch donor wordt, maken technologische ontwikkelingen enorme voorsprongen om donoren overbodig te maken.

De meest vooruitstrevende technologie is EMS: Emulation Systems, waarmee de complete hersencapaciteit, bewustheid en onbewustheid van een persoon in een computer wordt ingebracht. Vanaf dat moment is de mens onsterfelijk en gaat voortleven binnen een technologische omgeving. Wanneer gewenst kunnen we dan controle hebben over een Avatar om in interactie te komen met de fysieke wereld. Science-fiction? Misschien nog wel, maar de snelheid waarmee dit binnen handhoofdbereik is, is bijna niet te overzien: als mens denken we lineair maar technologie zich exponentieel ontwikkelt!

Tot een paar jaar geleden was de ontwikkeling van supercomputers gebaseerd op de traditionele 0-1 gedachte van de staat van een transistor. Chips werden steeds smaller en bevatten steeds meer transistoren, met steeds een verdubbeling van de capaciteit iedere 18 maanden volgens de wet van Moore. Terwijl deze wet lijkt op zijn eind te komen omdat de transistoren het formaat van een atoom bereiken, de Quantum computer maakt zijn entree met een drie-staat transistor i.p.v. van de twee-staat (0-1), waardoor nieuwe horizonnen worden gezet. Vandaag een nieuwe hardware technologie wordt ook nog ontwikkeld door de grote fabrikanten zoals Qualcomm en Intel, genaamd Neuromorphic chips, die de werking van de hersenen nabootsen.

Ja, de transfer van onze hersenen in de computer komt dichterbij! Dat stukje van ons lijf van maar 1,5 kg, maar met 120 miljarden neuronen en 250 biljoen synapsen, wat maar 20 watt gebruikt, een wonder van de natuur, is het doel van de grootste onderzoekcentra van de wereld: het elektronische klonen van de brein. Europa besteedt ruim 1 miljard euro aan de Human Brain Project, en Amerika 300 miljoen per jaar aan de Brain Initiative. Het is een race wat niet alleen geld kost, maar een voorsprong kan bieden in economische groei zoals nooit ervaren.

De laatste stand voor Intel, aangekondigd op de CES 2018 in Las Vegas: 49 qubit: de meest krachtige quantum processor van dit moment. Maar de werkelijke winnaar vandaag nog is … je eigen brein! Nog niet overwonnen, kwetsbaar in onze fragiel en sterfelijk lichaam, maar oh zo unique & precious

Comment Section

1 reactie op “Waarom Donoren niet meer nodig zijn – deel I


Door annelies op 2 maart 2018

Goed om te lezen. Ik leer van jou. En ik begrijp waarom je dit schrijft. Wel wil ik graag opmerken dat sommigen onder ons deze computerkracht niet nodig zullen hebben om te genezen. Ik doel op het gedachtegoed dat onze mind, een transmitter en receiver is – of liever nog een FILTER waarmee we wel of niet informatie toelaten. Informatie over Alles. Zelfs de huidige medici geven toe dat ze slechts de gelegenheid tot genezing bieden en niet daadwerkelijk kunnen genezen. Dat doet het lichaam zelf wanneer het (weer) in homeostase belandt. De placebo onderzoeken en statistieken laten dit al goed zien. Dus ik denk, wanneer we comfortabel zijn met en toegang hebben verworven tot deze frequenties van Zijn, dat zelfs de quantum computers overbodig zullen zijn.
I adhere the perspective that in deep communion and co-operation with the universe, we ARE the quantum computer :).
Fijne dag voor jou!

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorie├źn heen:

  • Geen categorieën