Page content

article content

Tesla of Toyota?

De hele wereld heeft zijn ogen gericht op Tesla: ze halen continu het nieuws, zetten een roadster buiten de aarde, zijn bezig met tunnels bouwen onder de Californiaanse grond, gaan de hersenen in, willen mensen buiten de dampkring vervoeren, hebben plannen op Mars. Kortom Tesla laat de wereld dromen, en wint ons hart. En laten we eerlijk zijn: wie zou niet een Tesla S P100D willen rijden iedere dag! (of de nieuwe Roadster in voorbereiding!)
Tesla denkt groot en doet groot: hun nieuwe fabriek in Nevada zal het grootste gebouw ter wereld worden, waar accu’s worden geproduceerd voor de meer dan 500.000 auto’s per jaar die de showrooms moeten verlaten! En Tesla doet het liefst alles uit eigen kracht, ze willen ook goed doen voor ons planeet, want dat gigafactory moet energie-neutraal zijn.

De vraag is of Tesla daardoor de grootste autofabrikant ter wereld kan worden, terwijl een elektrische markt nog heel klein is (in Amerika is minder dan 1% van de auto’s een elektrisch voertuig).
Alle auto merken zijn intussen met een inhaalrace bezig, en Toyota lijkt de grootste concurrent van Tesla te worden. Tijdens de CES 2018 in Las Vegas, kondigde Toyota haar nieuwe Mobility Platform, de E-Pallet. Waar containers het vervoeren van bulktransport op zijn kop heeft gezet, moet E-Pallet mobiliteit onze gedachten over vervoer ondersteboven zetten. De gedachte van Toyota is dat ze niet meer producenten van auto’s zijn, maar aanbieders van mobiliteit, een paradigma shift dus. Vrijdag kondigde ze aan een nieuwe onderneming te starten met een investering van maar liefst 2,3 miljard! Ze gaan met TRI-AD (Toyota Research Institute-Advanced Development) volop op in het ontwikkelen van software voor zelfrijdende voertuigen, en dat doen ze niet alleen, maar hebben ook al afspraken gemaakt voor de E-Pallet met Amazon, DiDi, Pizza Hut en Uber.

Waar Tesla de eerste stappen heeft gemaakt met Semi in het groot vervoer, is Toyota al bezig met de integratie van de hele logistieke keten. Waar Tesla zijn eigen ecosysteem bouwt, zoals Apple dat ook doet, is Toyota een platform aan het creëren voor vervoer waarbij andere bedrijven hun eigen software voor automatisch rijden kunnen plaatsen. Waar Tesla hun data voor eigen gebruik houden, is Toyota een open database aan het bouwen. Dit heeft allemaal veel overeenkomsten met de wereld van onze mobielen, waarbij Apple zijn digitale wereld (iOS) beschermt, terwijl Android (nieuwste release Oreo) mikt op open-source, maar nu gaat het om mobiliteit.

Wie gaat de wereld veroveren? Tesla of Toyota?
Een boeiend wedstrijd bereidt zich voor, met duidelijk grote dimensies: de marktkapitalisatie van Toyota is maar liefst $ 190 Miljard, Tesla staat nu op $ 55 Miljard.
To be continued….

Comment Section

0 reacties op “Tesla of Toyota?

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen:

  • Geen categorieën