Page content

article content

Mijn Porsche heeft een drone of is het “mijn drone is een Porsche” ?

Auto’s, een reden om te dromen voor menige mannen (en vrouwen!). Wat zou de ultimate car zijn, de dreaming machine, als we toch zouden winnen op de loterij? En terwijl diesels duidelijk in populariteit afnemen, misschien ook vanwege alle schandalen van afgelopen jaren, is elektrisch rijden helemaal in!

Porsche laat ons dromen met een nieuwe stap in de integratie tussen drone en elektrische auto. De Porsche Mission E-Cross Turismo beschikt over een drone in de kofferbak, om zelfstandig beelden van de auto te kunnen schieten terwijl de bestuurder zijn ogen op de weg kan houden. Maar eerlijk is eerlijk: met alle mogelijkheden van AI (Artificial Intelligence), zou ik eerder de drone op pad sturen om te checken naar de veiligheid van de weg, of na te gaan of een radar een paar kilometer verder op toch niet op mij zit te wachten. Dat is pas de ultieme droom!

Wel, de auto is nog maar een concept, en de drone zal toch de auto moeten kunnen bijhouden op hoge snelheid. Tot op heden, is de DRL RacerX de houder van de titel snelste drone ter wereld, opgenomen in de Guiness World Book in 2017 met 263,1 km/u (en heeft zelfs buiten deze meting al 289 km/u gehaald).

Mogelijk zien we over een aantal jaren de omgekeerde combinatie: een vervoerdrone, die zich combineert met een auto voor de laatste kilometers waar vliegen niet mogelijk of toegestaan is. Er zijn grote namen in die race: Uber, Waymo (een Google onderneming), maar ook Amazon, die het transport van goederen als key issue plaats in de wereldcompetitie van Online retailers.

Intussen heeft afgelopen maand China de eerste passagiersritten verzorgd met de Ehang 184. Deze drone vliegt op 500 meter, met een snelheid van 100 km/u en neemt één passagier mee, in een vol automatische vlucht. In tegenstelling tot wat we zouden verwachten, is Tesla niet in de race: ze richten zich op de hyperloop (zie eerdere blog).

In de lijst van auto’s die ons tot nu toe het meest hebben laten dromen is de VW Kever, een betaalbare auto met een hart en bewustzijn, zoals de populaire film “the Love Bug” uit 1968 ons liet ontdekken. In alles: blijf dromen, of in de nostalgie, of in science-fiction. Vliegende auto’s zijn sowieso al meer dan 50 jaar een voorspelling geweest, misschien zijn we die nu dichterbij dan ooit.

Comment Section

1 reactie op “Mijn Porsche heeft een drone of is het “mijn drone is een Porsche” ?


Door phoca.cz op 2 mei 2020

I believe this is one of the such a lot significant info for me.
And i am satisfied studying your article. But want to commentary on few common things, The
website style is ideal, the articles is in reality
excellent : D. Just right job, cheers

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen:

  • Geen categorieën