Page content

article content

Nieuwste trends in AI (Artificial Intelligence) – project Trillium

Iot (Internet of Things) en AI (Artificial Intelligence) gaan in 2018 duidelijk een boost krijgen. Verwacht deze twee termen regelmatiger in het nieuws te zien komen, en zelfs geafficheerd te worden op apparaten die u koopt! De intelligente machine is op komst, door nieuwe hardware componenten voor kunstmatige intelligentie die de markt betreden.

Aan wat voor applicaties kunt u bijvoorbeeld denken?
Alarmsystemen met videocamera’s, die niet alleen de inbreker filmen, maar ook al in staat zijn om vast te stellen of het een man/vrouw is, wat de lengte en postuur zijn en mogelijk de omschrijving al kunnen doorspelen naar eigenaar en politie.

Of de upgraded chatbot (automatische beantwordingmachine die het gesprek aangaat met een mens), die zijn stem aanpast aan de hand van het verloop van het gesprek: een combinatie van slimme psychologie en computerrekenkracht. Zelfs een “fictieve” doorverbindfunctie zou gerealiseerd kunnen worden naar een chatbot met een andere stem en profiel, om de juiste toon of voice te hebben en het gesprek in de juiste richting te kunnen sturen.

De Engelse chipfabrikant ARM heeft 2 dagen geleden aangekondigd twee nieuwe specifieke AI processors te gaan aanbieden aan hardware producen. Een chip (ARM ML Processor) is gespecialiseerd in Machine learning, en kan o.a. voor gezichtsherkenning (Facial Recognition), taal en/of spraak (Speech Recognition) gebruikt worden.
De andere chip (ARM OD Processor) is geschikt voor het analyseren van beelden en vaststellen wie/wat zich in het beeld bevindt.

Dat laatste chip zou goed van pas komen om gecombineerd te worden met een f-MRI scan om beter vast te stellen wat iemand droomt, iets wat al in 2013 is gedaan door Yukiyasu Kamitani bij de universiteit van Kyoto in Japan met een nauwkeurigheid van maar liefst al 60%

Wetenschappers hebben een enorme belangstelling voor de werking van de hersenen: het is een van het minst bekend orgaan van ons lichaam, en de sleutel voor het ontwikkelen van krachtige computersystemen. Veel van onze technische wereld maakt gebruik van oplossingen die de natuur heeft bedacht voor bestaande problemen, het is de wereld van biomimicry: we kopiƫren graag als mens de slimmigheid die door evolutie is ontstaan.

Gelijk een volgende vraag: gaan we onszelf als mens laten evolueren als supermens, met behulp van nanotech, adaptive medecine, DNA intrusion and modification, of gaan we een nieuwe wereld van computer en machine onze leven comfortabeler en zorgeloos organiseren?

Comment Section

0 reacties op “Nieuwste trends in AI (Artificial Intelligence) – project Trillium

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieƫn heen:

  • Geen categorieën