Page content

article content

Is Nederland weer voorop in 2018?

Zijn we trots genoeg op de capaciteit van Nederland? Laten we onze stem genoeg gelden?
We weten wel het antwoord, want als Nederlanders zetten we zelden onze kop boven het maaiveld. We doen het anders: we laten zien wat we kunnen: onze knowhow, expertise, onze wil om challenges aan te gaan en te winnen.

In 2018 gaan we als Nederland in op een nieuwe challenge die de wereldmap laat inkrimpen

We kennen ongetwijfeld allemaal de World Solar Challenge, waarbij een auto 3000 km moet afleggen in Australië puur op zon-energie. In 2017 heeft Nederland voor de 7de keer de prijs in ontvangst mogen nemen. De gemiddelde snelheid van de Nuon Solar Auto lag op maar liefst 81,2km/u.

En nu gaan we voor 1000 km/h als ultieme snelheid! Niet met zonne-energie, niet in Australië, maar in California, bij het SpaceX hoofdkwartier van Elon Musk. Daar gaan geselecteerde teams in competitie met hun hyperloop op 22 juli 2018, en Nederland is er bij! De winnaar is de team die de hoogste snelheid weet te bereiken over een afstand van 1,2km. De rit duurt ongeveer 15 sec, en in die tijd moet geaccelereerd worden en weer geremd worden.

Maar wat is een hyperloop?

Een transportsysteem van de nieuwe tijd, waar snelheid met weinig energiegebruik wordt gecombineerd. Is dat verenigbaar dan? Ja zeker!
Tot nu toe, als u snel grote afstanden wilt afleggen, dan gebruiken wij het vliegtuig. Met kruissnelheden van rond de 900 km/h, het is het snelste transportmedium die we vandaag hebben vandaag voor de gewone consument. Het probleem echter van vliegtuigen is dat ze kerosine gebruiken, een fossiele brandstof, en erg vervuilend zijn voor ons planeet. Een vliegtuig moet vechten tegen de zwaartekracht en de luchtweerstand (tegelijkertijd heeft een vliegtuig de lucht nodig om te kunnen vliegen). Op de grond is er geen gevecht voor de zwaartekracht, maar dan wel een andere remfactor: de frictie tussen wielen en grond voor auto’s bijvoorbeeld.
Hoe sneller je een voertuig verplaatst, hoe groter luchtweerstand en frictie. De Hyperloop probeert deze twee probleem te reduceren tot het maximum.

Allereerst wordt het transport geregeld door hermetische capsules die zich verplaatsen in een afgesloten tube waar bijna geen lucht meer is. `De lucht wordt uit de tube gepompt tot ongeveer 0,1% van de normale luchtdruk die we buiten hebben. De techniek hiervoor is niet nieuw, en goedkoop te realiseren.

Ten tweede, de capsules hebben geen contact met de tube doordat ze elektromagnetisch worden gedragen binnen de tube, wat ervoor zorgt dat de normale frictie verdwijnt.
Op deze wijze is er weinig energie nodig om een capsule te verplaatsen en kan vervoer met enorme snelheid plaatsvinden: sneller dan een vliegtuig en met 4 a 5 keer minder energie.

Andere bijkomen voordelen: omdat tubes afgesloten zijn, dan heeft de hyperloop geen last van de weeromstandigheden, heeft bijna geen onderhoud nodig en kan heel snel rendabel zijn.

In 2013 lanceerde Elon Musk de Hyperloop Alpha Contest, om innovatie te stimuleren voor de hyperloop. De gebruikte technieken bestaan al lang, de moeilijkheid zit in het combineren van alle technologische elementen en het kunnen aansluiten van dit nieuwe vervoersmiddel op alle bestaande vervoeraccommodaties. Een tube kan bijvoorbeeld geen sterk bochten hebben, gezien snelheid en de wijze van transmissie. Het is ook veel minder geschikt voor kortere afstanden.

Nederland gelooft in deze technologie, en vorig jaar won een team van de TU-delft de wedstrijd van Elon Musk. Voor Sinterklaas 2017 heeft de tweede kamer ons getrakteerd op een motie voor de ontwikkeling van een testbaan van 5 km in Flevoland…
Ja, Nederland is een klein land, maar heeft een groot vermogen om de wereld te verrassen, niet alleen met de Olympische Spelen, maar ook met zijn technologische kracht.

Laten we duimen voor de 37 jonge studenten in Delft, die volop in de wereld competitie staan. Met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar, ze zijn de jonge generatie die Nederland toekomst biedt, hiep hoera!
Geef hun een like als ondersteuning, als je vindt dat ze die verdienen 🙂

Comment Section

0 reacties op “Is Nederland weer voorop in 2018?

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen:

  • Geen categorieën