Page content

article content

Je Iphone en Samsung zijn onveilig!

Open en bloot! Voor maar liefst 28% van de smartphones gebruikers. Maar schijn bedriegt: tot 100% van de gebruikers kunnen een onveilig toestel hebben!

Een jaar geleden kwamen de resultaten uit van een onderzoek van Pew Research Center naar de beveiliging van de smartphones door hun eigenaar. Een kwart van de gebruikers bleek wel een pin-code te hebben ingesteld voor hun smartphones om hun data te beschermen, maar helaas hadden meer dan 25% helemaal geen beveiliging getroffen voor hun smartphones.
Je zou wel denken, wat maakt het uit, als je het alleen maar gebruikt om te bellen!

De eerste reden is diefstal: je toestel is open en bloot, kan direct compleet gereset worden en daarmee binnen een paar minuten een nieuwe eigenaar hebben. Ook al heb je je toestel voorzien van “find my Iphone” waarmee de locatie van je toestel wordt gevolgd, is het, zonder het plaatsen van een pin-code, totaal onzinnig.

De tweede reden, als je je smartphone toch wel gebruikt voor andere applicaties, zoals internet bankieren, sociale media, etc,.. dat je je geld veilig wilt houden, en je virtuele identiteit toch graag voor jezelf wilt houden. Totdat het gebruik van blockchain je identiteit veiliger gemaakt heeft, is het instellen van een wachtwoord op je toestel het minst wat je kan doen,.

Doe het dan gelijk goed: zet een pincode van minimaal 6 karakters, zodat er voldoende mogelijkheden zijn om anti-inbraak van je toestel te borgen. Het is volgens het Israƫlische bedrijf Cellebrite nog niet genoeg, want ze claimen ALLE smartphones (ja je leest goed 100%) te kunnen kraken, maar het is een stap in de goede richting. Het blijft een kat en muis spelletje tussen fabrikant en cybersecurity / professionele hackingsbedrijven, maar als je ook de software van je toestel automatisch laat updaten, heb je nog een kans om meestal je data veilig te houden.

Cellebrite kwam in het nieuws deze week, doordat ze in hun folder (zie ook afbeelding hier boven :(( ) claimen alle smartphones te kunnen inbreken en de data uit te kunnen lezen. Ze zijn blijkbaar een geliefde onderneming voor o.a. de Amerikaanse overheid, die ze helpen met oplossen van misdaden. Apple had twee jaar geleden geweigerd met de FBI mee te werken aan het leveren van de informatie op een Iphone van een crimineel. Intussen is met iOS 11 de encryptie op de toestel nog verstevigd (ook op de Iphone X en iphone 8), maar Cellebrite heeft blijkbaar weer een gat weten te vinden.

De overheid maakt veel reclame in Nederland met “maak ze het niet te makkelijk” om je huis beter te beveiligen. Doe het ook met je toestel!
En als je niet weet hoe, hier twee links naar het beveiligen van je toestel:

Voor Apple

Voor Android

Comment Section

0 reacties op “Je Iphone en Samsung zijn onveilig!

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieƫn heen:

  • Geen categorieën