Page content

article content

Het geheim van Einstein

Einstein was op zoek naar de algehele formule, wat alles zou bevatten en alles zou verklaren. Hij heeft het mogelijk gevonden, zonder dat hij daar er bewust van was.

Het heeft eigenlijk weinig zin om zo de oplossing te geven, het is geen oefening van de mind, van de redenering van onze hersenen, het is iets wat ervaren kan worden en waarvan de woorden niet in de buurt van deze realiteit komt. Misschien is dat ook de reden waarom Einstein het kon beleven, maar het niet kon samenvatten in een enkele formule.
Maar…

Een eerste stap terug naar de Westerse wijze van analyseren: toen Einstein overleed, werden zijn hersenen zonder toestemming van zijn erfgenamen geprepareerd en in 240 tranches gesneden door Thomas Harvey, de patholoog die de autopsie uitvoerde.
Uit de eerste analyses rond 1955 werden niets bijzonders gevonden over de hersenen van Einstein: het gewicht was normaal, en het aantal hersencellen, de neuronen, in gebruikelijke aantallen.
Pas in 1985 kwam door Dr. Marian Diamond een bijzonder feit te boven. Het aantal glia-cellen in het linkse hersendeel waren ruim boven normaal. Deze cellen hebben een bijzonder rol in de werking van de hersenen: ze faciliteren een buitengewone activiteiten van de hersenen, en ondersteunen de neuroplasticiteit oftewel de leercapaciteit van de hersenen.

In 1996 werd door een neurowetenschapper, Dr. Sandra Witelson nog meer ontdekkingen gedaan: in het bijzonder, een deel van de hersenen van Einstein was 15% groter dan gebruikelijk, namelijk de plaats waarin beelden worden gevormd.

Eerste conclusies van de wetenschap: de hersenen van Albert Einstein waren wat afwijkend. Dat is “wat” concluderen, door de werking van de machine te begrijpen, maar zonder over de software te beschikken. Echter is een deel van de software binnen bereik, want uit de correspondentie en kennis van het leven van Einstein, weten we dat hij een fervente meditatie beoefenaar was.

Uit een andere studie over de hersenen, werd in 2007 een onderzoek gedaan met een fMRI-rt scan bij Matthieu Ricard, een monk geroepen als de meest gelukkige persoon op aarde. Bij Matthieu Ricard werd een hele andere werking van de hersenen geconstateerd tijdens zijn meditaties, en zijn hersenen bevatten veel meer witten en grijzen materie dan gebruikelijk . Uit onderzoek blijkt dat de gebruikelijke leeftijdsaantasting van de hersenen wordt geremd door meditatie.

Tijdens meditatie, staan we stil bij de gedachten en emoties die we beleven. We maken de verbinding met onszelf en met het universum. We worden bewuster dat we één en al zijn, dat dualiteit iets is van het ego, dat tijd enkel maar een perceptie is. Mogelijk lukt het ons in een nabij toekomst de verbinding te maken tussen wetenschap, en de praktijk en beleving van mediteren.

Alles zal toch eerst beginnen met ervaren, want hoe kan je de vraag stellen, welke uit de brein komt, als het lichaam niet de beleving kent. Het zal in ieder geval niet komen uit ons geloof, want geloof stelt geen vraag.

Comment Section

2 reacties op “Het geheim van Einstein


Door Gast op 11 juli 2018

Hij die in nood zit gaat zich overgeven aan hogere machten en put daar vertrouwen uit gelijk als een geloofsovertuiging


Door Gast op 26 december 2019

Het ego wil altijd wel iets te knabbelen hebben.

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen:

  • Geen categorieën