Page content

article content

je auto is de nieuwe bank

Een nieuwe samenwerking is kenbaar gemaakt tussen Mastercard en SAP op 26 feb 2018 bij het Mobile World Congress in Barcelona. Als je de gelukkig eigenaar bent van een auto met nieuwe connectiviteit, dan heb je nu al de mogelijkheid om je smartphone aan de kant te zetten tijdens je autoritten voor de betalingen van parking, benzine, en straks ook de tol naar Frankrijk. Wat wil als consument nog meer!

Een van je mogelijke momenten van irritaties is je auto plaatsen in een stadsparkeergarage: het begint bij de ingang waar je raam open moet en je je arm moet uitsteken om op een knopje te drukken voordat je een toegangsticket in handen hebt. Hoe vaak zie je niet bestuurders weer achteruit rijden om weer dichter bij de paal komen, of zelfs de auto uitlopen via de passagiersdeur om bij de ticketpaal te komen. Het feestje zet zich voort bij het vertrekken: eerst zoeken waar die betaalautomaat zich bevindt, toch die vieze scherm aanraken om de betaling te kunnen verrichten, als je nog het gelukt hebt dat die automaat geen “out of service” bericht vertoont. Wel, dat kan allemaal tot het verleden behoren!
Door de samenwerking tussen SAP Vehicles Network en Mastercard, kan je de complete transactie verrichten vanuit je verwarmde autostoel, snel (en bacterielos). Daarvoor hoef je niet je creditkaart te zoeken of de 16 cijfers in te toetsen: er wordt gebruik gemaakt van een specifieke digitale token als betaalmedium, wat geen informatie bevat over het rekeningnummer van de bestuurder.

Het gemaksfeestje kan doorgaan bij de pomp (of oplader), bij de tol (zonder dat je daarvoor nog een kasje moet aanschaffen) en alle andere betalingen die je gebruikelijk vanuit je auto verricht (ja de Mac Do. ook). Zelfs je web-inkoop kan vanuit die autostoel doorgaan, als vervanging van je bank thuis.

In de komende jaren zullen we steeds meer integraties zien plaatsvinden tussen onze gebruikelijke voorwerpen zoals smartphones, horloges, auto, koelkasten etc. …
Apparaten worden voorzien van verbindingcapaciteit in een 5G netwerk, zodat ze met elkaar kunnen communiceren, en zelfs onderling transacties volledig kunnen uitvoeren en afrekenen. Het is de wereld van Iot (internet of Things).

In minder dan 10 jaar zal je niet eens meer hoeven nadenken waar je auto te parkeren en af te rekenen: met gebruik van smart-contracts uit de blockchain technologie, zal dat volledig transparant zijn.

In iets meer dan 10 jaar, zal je niet eens een auto bezitten: door analyse van je smartphone data, heeft een stuurloos taxibedrijf al lang bepaald wanneer en waar je van plan om naartoe te gaan. Wanneer je de deur uitstapt, is de taxi er al om je brengen naar je bestemming. Parkeergarages gaan dan in verval, omdat (stuurloze) auto’s voornamelijk onder weg zijn, zoals vliegtuigen de meeste tijd in de lucht zijn.

Comment Section

0 reacties op “je auto is de nieuwe bank

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen:

  • Geen categorieën